Ervaringen van klanten

HERFST

Ze belt me op na haar vakantie en ik hoor aan haar stem dat er iets is. Als ik haar daarna vraag geeft ze aan dat ze nogal teleurgesteld is. Ze hoorde al zolang de enthousiaste verhalen van haar vriendin aan die zich regelmatig laat waxen en zo lang glad blijft, dat ze nu zelf ook de stoute schoenen maar eens had aangetrokken. Vlak voor haar vakantie boekte ze een afspraak in om haar benen te waxen. Maar eenmaal op vakantie kwamen de eerste haartje al weer door. “Ja, zegt ze, de haartjes blijven heel zacht en ik heb geen last van stoppels, maar de ze kwamen veel sneller terug dan ik had verwacht,” Ik leg haar uit dat als je echt een glad resultaat wilt, je toch zeker 3 waxbehandelingen nodig hebt. Je lichaamshaar heeft wat tijd nodig om in dezelfde groeicyclus te komen. Als dat eenmaal zover is, dan kun je genieten van een langer haarvrij resultaat. Een kwestie van doorzetten dus. Als je in de zomer een of twee keer bent gewaxed en je gaat weer scheren in de herfst en winter, zullen de haartjes een stuk sneller en stugger terugkomen dan wanneer je je laat waxen. Want daarbij wordt de periode tussen haarvrije benen en de eerste nieuwe haartjes, steeds langer.

“Oh, biecht ze me op, ik had al bijna een scheermesje gekocht. Maar daar gaat het dus juist fout. Dankjewel voor de uitleg en motivatie. Dat had ik net even nodig. Weet je wat, ik ga deze herst en winter investeren in continue gladde benen en plan om de 5 weken een afspraak in. Kan ik dan meteen ook m’n wenkbrauwen laten shapen?”

FIETSSPIEREN

Kordaat stapt hij naar binnen en begint meteen te kletsen. Hij fietst al een hele tijd – op een racefiets, neem ik aan, maar dat flap ik er net niet uit – en sinds kort ook bij een fietsclub. Elke zondagochtend. De fietsclubleden kunnen dan kiezen tussen 50 en 100 kilometer. “Er zitten heel wat semi-professionele fietsers bij hoor. Met de meest mooie en dure fietsen.” Ik kan wel vragen wat voor een fiets hij heeft, maar dat zegt me waarschijnlijk toch niets. Maar… hij is fanatiek, begrijp ik, want hij doet mee met wielerwedstrijden en lange toertochten.En nu wil hij wil zijn benen laten waxen. “Dat hoort er een beetje bij hè”, zegt ie. “Alle wielrenners hebben gladde benen, met behaarde kuiten word je tegenwoordig uitgemaakt voor amateur. Dat zijn we natuurlijk ook, maar een beetje wielrenner heeft nu eenmaal gladde benen.” Normaal scheert hij zijn benen, maar dat vindt hij zo’n gedoe. “Ik ben er niet handig in, ben gauw een halfuur per been bezig. Dus moest ik van mijn vrouw maar eens laten waxen, kijken wat ik daarvan vind.”Hij heeft eerder baat gehad bij gladde benen, want hij is een paar keer hard onderuit gegaan met de fiets. “Zat er een gat in de weg dat ik niet zag aankomen. En dat doet pijn, een schuiver over het asfalt!” Schaafwonden en loshangende vellen op zijn been zijn hem dus niet vreemd. “Dan zijn kale benen fijn. Haren in je wond maken het echt erger, kan ik je vertellen.”Zijn kuiten zijn stevig, merk ik tijdens het waxen: fietsspieren. Ik hoop dat deze kuiten waxen prettig vinden. Dan zie ik deze Bauke Mollema nog eens terug met z’n fietsverhalen!

EEN LEKKERE GLADDE HUID

Een lekker zachte huid, dat wil ik graag.” Nou, de opdracht is duidelijk. En wat er allemaal zacht moet? Eigenlijk alles, denkt ie. Zelf vindt hij het ‘best oké’ om een gewaxte huid te hebben, maar zijn vrouw vindt het heerlijk als haar man overal zo zacht is. “Nou, en dan doe je dat dus hè”, zegt hij met een twinkeling in zijn ogen. Hij vertelt dat hij een fanatieke sporter is en dat het wat dat betreft ook prettig is om zonder lichaamshaar te zijn. …Hij lacht: “Dat speelt ook mee hoor. Ik ben hier niet alleen omdat mijn vrouw dat wil.” Hij heeft inderdaad een gespierd sportlichaam, en zijn spieren komen mooier tot uiting als z’n torso kaal is, daar zijn we het over eens. “En het voelt prettiger, zonder haren. Als je veel zweet blijft het vocht zo in de haren hangen. Dat vind ik vies”, zegt hij. Vies wil ik het niet direct noemen, maar het is inderdaad frisser als zweetdruppeltjes niet in haartjes blijven zitten maar makkelijk weg te vegen zijn. Ik wax z’n borst, z’n benen en z’n schouders. Daar zijn we wel even mee bezig, maar het resultaat mag er zijn. Hij kijkt in de spiegel. “Mijn vrouw zal tevreden zijn”, zegt ie. Zelf is ie dat trouwens ook. Ik geef hem nog een scrubhandschoen mee om zijn huid 2 tot 3 keer per week mee te scrubben; dat helpt bij het afvoeren van dode huidcellen en voorkomt dat haartjes ingroeien. Voor zijn vrouw en hemzelf neemt ie nog een heerlijke pot scrubcrème en bodybutter mee. Later stuurt z’n vrouw me een mailtje met een bedankje. Leuk!

ZOMER

Ze bereidt zich alvast voor op de zomer, vertelt ze. Ik kijk haar een beetje verbaasd aan, want het moet nog lente worden. Ze lacht: “Ik ben wel eerder in een waxsalon geweest, maar dat is even geleden. Intussen heb ik me geschoren, maar dat bevalt eigenlijk niet. Dus ik wil weer gewaxt worden. Dan ben ik er in de zomer weer helemaal aan gewend.” Ah, oké. Ik vertel dat ze er zo aan gewend zal zijn, dat hoeft niet tot de zomer te duren. “Dat weet ik eigenlijk wel”, antwoordt ze, “maar dat is voor mij gewoon een excuus om nu al naar jullie toe te komen.” Tja, daar heb ik natuurlijk weinig tegenin te brengen…Ze wil ‘alles’ laten waxen. Onderbenen, oksels en een Brazilian. “En begin maar met de Brazilian, dan hebben we dat maar gehad.” Op de bank vertelt ze dat ze dol is op de zomer. De winter vindt ze maar niks, omdat ze zo’n ontzettende koukleum is. Het is al warm in mijn behandelkamer, maar ik zet de verwarming direct nog wat hoger. Dat is niet alleen prettiger voor haar, maar werkt ook beter voor mij. Want als ze echt zo’n koukleum is, bestaat de kans dat haar huid niet zo heel warm aanvoelt. En dat kan lastig zijn met waxen, omdat de wax dan sneller hard wordt. Beginnen met de Brazilian is inderdaad een goed plan. Daar gebruik ik bovendien een andere wax voor. Intussen kunnen haar benen wat warmer worden. Ze kletst er gezellig op los als ik bezig ben. Ze is weer fanatiek aan het sporten, vertelt ze, en gaat af en toe onder de zonnebank op de sportschool. Ik bedenk dat het best een grappige strategie is: jezelf in de koude winter alvast voorbereiden op de zomer. Ik ga het onthouden, wie weet komt het me nog een keer van pas. Bij het afscheid stapt ze blij de kou weer in. Weer een beetje dichter bij de zomer én dichter bij het bikinigevoel.

HAAR EERSTE KEER

Ze is een beetje zenuwachtig als ze binnenkomt. Ze wil een Brazilian, voor het eerst. Vriendinnen van haar hebben dat ook laten doen en zijn zeer positief. “Zeiden ze dat het pijn doet?” vraag ik, vanwege haar zenuwen. Ze antwoordt bevestigend. En vertelt dat de bewuste vriendinnen er ook om gegiecheld hebben omdat het eigenlijk ‘best raar’ is. Ik vertel dat het inderdaad klinkt alsof het ongemakkelijk is, als je moet omschrijven wat er gebeurt bij de waxspecialist. “We werken immers rondom je vagina. Maar iedereen vindt het erg meevallen hoor, dat hoor ik altijd. En als je je eenmaal een keer hebt laten waxen, wil je niet anders meer. Het is zoveel fijner dan scheren.”
Dat gelooft ze, en ze neemt plaats op de behandeltafel. Ik leg uit wat ik doe en ga aan de slag. Ik let op haar gezicht en vraag of het pijn doet. Dat valt reuze mee. Ik zie haar ontspannen; ze vraagt of ík het niet raar vind. “Nee hoor, absoluut niet. Enne, iedereen ziet er hetzelfde uit hoor.” Dat stelt haar gerust. Bij het weggaan zegt ze dat het erg is meegevallen.