Algemene zaken

Onze salon is open voor zowel mannen als vrouwen.

Wij vragen u geen (kleine) kinderen mee te nemen naar de behandeling, zodat wij de kwaliteit en het serviceniveau binnen de beschikbare tijd kunnen garanderen.

Ben je tussen de 12 en 18 jaar? Dan ben je ook welkom voor het waxen van je benen, bikinilijn, gladde oksels en mooie wenkbrauwen. Wij vragen wel toestemming van een ouder om je te kunnen behandelen. Waarom kiezen voor een scheermes, met harde en stugge haartjes tot gevolg, als je ook meteen kan beginnen met waxen?

Je kan in de salon zowel pinnen als contant betalen. Mocht je contant willen betalen, neem dan wel gepast geld mee. We hebben beperkt wisselgeld op voorraad.

Je kan een afspraak zonder problemen tot 24 uur van te voren annuleren. Mochten wij de afspraak zelf moeten annuleren dan doen wij dit uiterlijk 12 uur van te voren.

Afspraken worden direct achter elkaar gepland. Als je te laat komt loop je het risico dat we niet genoeg tijd meer hebben om de behandeling uit te voeren.

Vragen over waxen

  • Je mag minimaal twee weken voor de behandeling niet scheren, anders zijn de haartjes te kort om te waxen.
  • De waxspecialist wil bij aanvang van de behandeling graag weten of er bijzonderheden zijn met betrekking tot het behandelgebied. Bijvoorbeeld: heb je een huidbeschadiging, gebruik je medicijnen die je huid dunner of gevoeliger maken, of ben je allergisch voor bepaalde producten, of krijg je ergens huiduitslag van?
  • Draag losse, ademende kleding
  • Breng (indien gewenst) verkoelende en/of hydraterende gel/crème aan.
  • Ga niet heet baden of heet douchen, zwemmen of naar de sauna.
  • Ga niet in de zon of onder de zonnebank liggen.
  • Raak de gewaxte huid niet te veel aan. Lege haarzakjes zijn gemakkelijk toegankelijk voor bacteriën.
  • Vanaf 3 dagen na de behandeling is het een goed idee om de huid 3 keer per week te scrubben. Zo houd je de huid glad en zacht, en voorkom je ingroei van haartjes.
  • Hydrateer en verzorg de huid na het scrubben.

Hoe lang je haarvrij blijft, hangt af van hoe snel de haartjes teruggroeien. Naast dat dit per persoon verschillend is, maakt het ook uit of het zomer of winter is. Over het algemeen groeien haartjes sneller in de zomer, en langzamer in de winter. Houdt rekening met 3-8 weken tussen waxbehandelingen in.

Overigens groeien haren nooit in één keer terug, dit is altijd geleidelijk. Haren groeien doorlopend. Dit bekent dat je alleen de actieve haren op het moment van de behandeling verwijdert, en niet de haartjes in rust.

Als je elke 3-8 weken een zone laat waxen, dan moet je het scheermes achterwege laten. Heerlijk toch?

Door het waxen kunnen de haarvaatjes beschadigen. Uit de beschadigde haarvaatjes kunnen geen nieuwe haren meer groeien. De haargroei wordt dus na verloop van tijd minder.

In tegenstelling tot bij scheren, heb je bij waxen geen last van stoppels. Omdat de haartjes bij het waxen met wortel en al zijn verwijderd, hebben ze geen strak afgesneden bovenzijde die hard aanvoelt. Als ze na zo’n twee weken voorzichtig terugkomen, zijn ze zachter. Daarnaast kan je huid geïrriteerd raken door het scheren. Je schraapt immers met een scherp mes over je huid. Onze wax hecht zich aan de haren en niet aan de huid. Dit voorkomt huidirritatie. En – dat vergeten we bijna – je bent voor een paar weken verlost van ontharingsperikelen. Dag scheermes!

Ontharingscrème bevat vaak chemische bestanddelen die allergische reacties kunnen veroorzaken of een irriterende uitwerking op de huid hebben. De wax die wij gebruiken is een natuurproduct en geschikt voor alle huidtypen. De wax wordt verwarmd tot een vloeibare substantie met een aangename temperatuur. We smeren hem op de huid, waar de wax zich aan de haartjes hecht, en niet aan de huid.

In tegenstelling tot waxen, is het Laseren van haartjes is bij lange na niet geschikt voor alle haarkleuren en haartypen. De langetermijneffecten van regelmatig laseren zijn ook nog niet geheel bekend. Bovendien heb je meerdere – minimaal zes – kostbare sessies nodig voordat de eerste resultaten zichtbaar zijn.

Harsen en waxen is precies hetzelfde. Harsen is het Nederlandse woord, en waxen is afgeleid van het Engelse ‘to wax’.

Hoe je pijn ervaart verschilt per persoon. Vaak is de eerste keer waxen gevoeliger dan de daaropvolgende keren, en valt het heel erg mee. Sommige mensen voelen nauwelijks iets, maar voor bijna iedereen geldt dat het goed te verdragen is. Sommige vrouwen ervaren waxen als onprettig vlak voor en tijdens hun menstruatie.

Vragen over wimpers en wenkbrauwen

In overleg met de wenkbrauwstyliste wordt gekozen voor threaden of waxen. Ofwel, modelleren met behulp van draadjes (threaden) of wax. Deel twee van de behandeling bestaat altijd uit afwerking met een pincet (epileren).

Na het verven van wenkbrauwen en/of wimpers blijft het resultaat 3 tot 4 weken zichtbaar.

In de salon verkopen wij de Lash & Brow Conditioning Serum van Nouveau Lashes. Ideaal om je wimpers en wenkbrauwen te voeden, te beschermen en op hun plaats te houden. Kan ook gebruikt worden als mascara primer. Geschikt voor natuurlijke haartjes en extensies.

Vragen over de pedicure

Nee. Wij bieden alleen cosmetische spa behandelingen aan.

Je hoeft niet van tevoren de nagels te knippen. Dat is onderdeel van de behandeling. We waarderen het zeer als nagellak voor de behandeling wordt verwijderd.

Deze dienstverlening bieden we nog niet aan. Binnenkort zal dit ook worden toegevoegd.